sladkosti
Jádrové banánky: Postup: ve vodní lázni šleháme a necháme vychladnout. krém: máslo, ml. cukr, nugeta a kakao a máčíme v čokoládě. 400 g hl. mouky, Postup: vypracovat těsto, vyválet, vykrajovat jazýčky a upéct (150-200°C). Plnit krémem, polít (předem rozpuštěnou) čokoládou. Sloní slzy: Postup: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku prosátou s kakaem a práškem do pečiva a ušlehaný sníh.
Hmotu nastříkáme na pečící papír do tvaru banánků a pomalu pečeme asi
Nahoru nastříkáme krém
Kočičí jazýčky:
Suroviny:
Krém: 1 šlehačka,
Suroviny: 2 lžíce hladké mouky, 6 lžic moučkového cukru,
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Piškotový plát vyklopíme na moučkovým cukrem
posypanou utěrku. Do středu podélně položíme váleček na nudle a plát přes něj přeložíme.
Necháme vychladnout, pak potřeme kokosovo–ořechovým krémem. Do 5 lžic horkého mléka zamícháme
2 vanilkové cukry, 3 lžíce mletého kokosu. Promícháme a nakonec zamícháme
Na krém položíme 3-4 oloupané banány a přeložíme v slzu. Polijeme čokoládovou polevou nebo posypeme cukrem.
Krájíme úhledné trojúhelníky. Na čokoládovou polevu kápneme čárečky čokoládou, když stékají dolů, tvoří malé slzy